0

С тарши треньорът на Локомотив Пловдив Любослав Пенев коментира след победата с 3:2 над Септември в София, че иска от тима си поведение като това през второто полувреме.

"Победихме, взехме важни три точки срещу отбор, който няма точки и беше страхотно амбициозен това да се промени. Аз искам да се фокусирам върху нашия отбор. Говорих и с момчетата още преди мача и на полувремето - такива полувремена не можем да изиграваме. Слабо полувреме - много апатични и игра по инерция. Второто вече беше различно. Искам този ритъм и тази динамика", заяви Пенев.

"Може и да загубиш, но искам това поведение. Въпреки всичко, трябва да сме спокойни, вървим в много добра посока. Ние сме много млад отбор и ни предстои изключително много работа. Основната задача пред нас е да формираме младите футболисти и играем добър футбол като второто полувреме", каза още наставникът на Локомотив Пловдив.

"Цяла седмица говорим и без значение срещу кой излизаме да играем – дали си първи или последен, това не трябва да влияе. Коментираме го непрекъснато. Излизаш и преследваш целите си. Ако сме по-добри - побеждаваме, ако не сме по-добри - поздравяваме противника и отиваме към следващия мач", продължи Любослав Пенев и добави:

"Не съм говорил много на почивката. Казах им три-четири конкретни неща, които бяха важни, за да променим поведението си."

Попитан за трансфера на Мичи Нтело, той отговори: "Има истина, че Мичи Нтело ще бъде продаден и аз мисля, че вече е в Швейцария. Работим по въпроса за заместник, но се оглеждаме внимателно. Очаквам да има още попълнения до края на трансферния прозорец."

Колегата му в Септември Николай Митов заяви, че тимът му е заслужавал поне равенство.

"Искам пак да гледам мача. Елементарни голове. Двата гола са елементарни, детски са. При правенето на нов отбор и тези млади момчета се разколебаха. На моменти съм доволен от играта днес. Вижда се - неща, които ги тренираме, играчите ги показват, но сме много далеч от истината. Много работа трябва. Това е чисто нов отбор. По-класният отбор вкара и класичка през второто полувреме. Всяка минута трябваше да работи за нас, но когато допуснеш такива голове…", коментира Митов след срещата от шестия кръг на Първа лига.

"По едно полувреме си разделихме. Върнахме се в мача, но да допуснем такъв гол... Тренираме и работим. В А група не трябва да има такова училище, но ще мина и през това. Браво за старанието. Направихме и хубави неща. Трябва да се вкара и малко класичка. Видимо е. Трябва да си кьорав, за да не го видиш. Попълнения трябват, работата се вижда", каза още Жадното и добави:

"Не заслужавахме да загубим. Поне равен трябваше да бъде. Нормално да има разочарование. Трябва да вдигнем момчетата, те се стараят. Гледаме напред."