0

М ного често в българския футбол сме говорили за това какво носят чужденците и не са ли те прекалено много във водещите ни тимове. Истината е, че без чуждестранен легион няма как да преследваш високи цели. Заради това и в ЦСКА, които дълги години критикуваха политиката на Лудогорец, в крайна сметка заложиха на чуждото и сега имат двама титуляри българи.

Дори и в ЦСКА 1948, които бяха уверени, че ще стане само с наши момчета, промениха своето мислене и залитнаха към легионерите. Вълната стигна и до Ботев Пд, като дори има мачове през този сезон, в които излизат с 11 чужденци. Така през лятото и в другия пловдивски тим – Локомотив, погледнаха към легионерите.

Но в интерес на истината чужденците на „Лаута“ не бяха взети на килограм, а бе мислено как всеки един от тях ще може да повиши качеството на отбора. Тоест – те да бъдат по-добри от българите, които са заемали титулярните места през миналия сезон.

В Локо Пд през лятото акостираха следните футболисти – бразилците Луан, Евандро, Джовани и Матеус Силва, хърватският вратар Динко Хоркаш, белгийското крило Бабакар Дион, както и добре познатият у нас от престоя си в Царско село Пиер Зебли.

Как се представя до момента всеки един от тях, четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"