0

Р ъководството на ЦСКА 1948 е силно заинтересован от нападателя на Ботев Враца Дориан Бабунски, пише в. "Мач Телеграф". Националът на Северна Македония може да се окаже един от първите чуждестранни попълнения в състава. От клуба са готови да платят откупната клауза от 100 000 евро и да вземат юношата на Реал Мадрид още през зимата.

Футболистът прави отлично впечатление с изявите си от началото на сезона и е един от водещите реализатори в шампионата.
Като цяло приоритет в селекцията на „червените“ през януарския прозорец ще бъдат атакуващите футболисти. Николай Киров иска да подсили отбора си освен с централен нападател с две крила и плеймейкър. Големи надежди се възлагат на скаутския нюх на Методи Томанов, който се очаква официално да бъде представен като част от ЦСКА 1948. Коментира се в звеното, отговорно за следенето на потенциални попълнения да влезе и бившият защитник и настоящ треньор Галин Иванов. За последно той работеше в дублиращия отбор на Лудогорец. Те ще са поредните кадри на автентичния ЦСКА, ангажирани от младия столичен клуб, избрал да извърви пътя от долните дивизии до елита с името на хегемона в родния спорт.

В същото време се разбра, че мащабният проект, който имаха от ЦСКА 1948 за базата в Требич, най-вероятно няма да се осъществи. Причината е, че „червените“ най-вероятно няма да инвестират там, след като не успяха да получат концесия в дългосрочен план. Вместо това обаче ръководството се е сдобило с правото на ползване на две други бази, където ще разположи школата си. Става въпрос за старият стадион „Академик“, както и този до летището, които до този момент се ползваха от Витоша Бистрица. Така „червените“ ще станат и по-привлекателна дестинация за талантите от столицата. Столичани вече ползваха стадиона на „тигрите“ в полите на Витоша и за мач от първенството и на него успяха да ликуват с 2:0 срещу Лудогорец.