0

Ц СКА 1948 и АПОЕЛ Никозия завършиха 0:0 в контрола среща, която се игра на стадиона в Бистрица. Тимът на Любослав Пенев бе по-активният тим на терена и определено може да съжалява, че изпусна да бие съперникът на Ботев Пловдив в турнира Лига на конференциите.

Мачът започна с шанс за домакините още в третата минута. Георги Русев беше изведен в наказателното поле, но опасното му подаване не беше засечено от нито един играч в "червено" в наказателното поле. За съжаление Симеон Петров падна на тревата след тежък сблъсък с противников играч. Имаше съмнение за контузия, но в крайна сметка успя да продължи двубоя. 
В 16-а минута Карлос Охене пробва удар от дистанция, който обаче беше блокиран в ъглов удар. В 29-ата минута на мача Даниел Наумов трябваше да се намесва, след като Канте Диавара излезе сам срещу него. Вратарят се оказа на по-добра позиция и спаси. В 33-та минута Октавио стреля с глава, но стражът на АПОЕЛ се справи. 

Джонатан също пробва късмета си в 38-а минута, но неточно. През втората част темпото по никакъв начин не се вдигна, а головите положения намаляха допълнително. В 69-а минута Старгос открадна топката по крилото и стреля в близкия ъгъл на Наумов, който се намеси без проблеми. Втората част бе още по-скучна. В 72-та минута дойде и най-чистият шанс за домакините. След центриране отляво на Стоичков централният бранител Цонков се оказа на чиста позиция, но ударът му срещна горната греда на вратата на Апоел. До края не се случи нищо особено. Това бе последна проверка за ЦСКА 1948 преди двубоя с Левски от първия кръг у нас.

Двубоят бе доста изнервен най-вече заради кипърските футболисти, които често влизаха по-грубо от необходимото.

В следващите минути последваха поредица от блокирани изстрели, без някой да може да регистрира сериозни положения. В 84-а минута Вит Белец се наложи да се намесва при удар на Енрике Рафаел.

Треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев пък заяви: "Ще има и други такива мачове, със сигурност. Доволен съм от играта, имаше ситуции, в които трябваше да сме по-концентрирани, но ще има и такива мачове. Ние трябва да сме подготвени. Продължаваме да работим. Мина важен месец за нас, резултатите са налице. Но има какво още да доизграждаме", призна Пенев. 

"Остави ги слуховете. Има хора, които дойдоха, ще има и други, които ще дойдат. В процес на преговори сме. Трансферният период ще свърши след два месеца, пък ние почваме след една седмица първенството. Така че не затваряме вратата. Ще продължим и по време на първенството." 

"Как ще ти кажа на какви позиции? Отборът е готов и за първия мач, и за втория, и за третия. Доволен съм от момчетата, справят се много добре", каза Пенев, чийто отбор стартира срещу Левски. "Нека да почне въпрвенството и ще поговорим и за целите", допълни специалистът.