0

Ц СКА 1948 победи Ботев Враца с 3:0 в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Попаденията за "червените" бяха дело на Евгений Сердюк, който вкара два гола, а Бирсент Карагарен също се отчете с един гол. Друго негово попадение за 4:0 бе отменено дълбоко в добавеното време. 

Двата отбора имаха множество голови положения пред себе си, но "червените" бяха по-добри в завършващата фаза. ЦСКА 1948 бе по-класен от съперника и заслужено се поздрави с успеха.

След тази победа тимът от Бистрица е вече 9-и с актив от 9 точки, докато Ботев Враца остава 12-и с 6 точки.

Още в 7-ата минута на срещата Меси Биатомусока направи груба греша и позволи на Бисент Карагерен от непосредствена близост да открие резултата. Защитникът на домакините опита да върне с глава топката към Бариос, но вместо това направи асистенция за противниковия футболист.

Малко след това и Парвизджон Умарбаев получи възможност да вкара за ЦСКА 1948, но стреля встрани от целта. В 17-ата минута и Талис не успя да удвои резултата.

Ботев Враца отвърна с възможност за Браян Переа, който бе отказан от добро спасяване на Петър Маринов.

В първата минута на допълнителното време на първата част ЦСКА 1948 направи 2:0 чрез Евгени Сердюк, който се разписа на празна врата, след като получи асистенция от Радослав Кирилов.

След подновяването на играта гостите продължиха да владеят инициативата. В 57-ата минута Бирсент Карагерен направи сериозен пропуск. Последваха нови добри възможности, които бяха пропилени от Сердюк и Кирилов. 

Все пак в 68-ата минута Сердюк направи резултата класически, след като прати топката неспасяемо във вратата на Бариос. 

Резервата за Ботев Враца Иван Василев не успя да отбележи в 74-ата минута, въпреки че бе оставен непокрит на няколко метра от Маринов.

В допълнителното време на срещата Карагерен отбеляза гол, но след справка с ВАР съдията Стоян Арсов отсъди нарушение в изграждането на атаката.