0

В алентин Илиев официално напусна поста старши треньор на дублиращия отбор на ЦСКА 1948 и ще поеме по друг път в кариерата си, съобщиха от клуба.

Доскорошният наставник на втория състав на "армейците" реши да се раздели с тима след проведени разговори с ръководството.

42-годишният специалист изведе ЦСКА II до първото място във Втора лига след края на есенния полусезон, като под негово ръководство "червените" записаха десет победи, пет равенства и само две поражения и са лидери в шампионата с актив от 35 точки – с пет пред втория в класирането Крумовград.

Това беше втори период на Илиев в клуба, след като през 2016 г. той изигра голяма роля при полагането на основите по възраждането на "червената" идея, като застана начело на ЦСКА и изведе тима до последователни титли от четвъртия и третия ешелон, за да влезе клуба в професионалния футбол.

Като футболист защитникът е шампион на България с ЦСКА от 2005-а и носител на Купата на страната от 2006 година.

"Всички в клуба му пожелаваме здраве и успех в новите предизвикателства! Благодарим ти за професионализма и себеотдадеността, Вальо! За пореден път доказа, че си истински армеец! Късмет!", се казва в изявление на отбора.