0

С портният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков коментира представянето на първия и втория състав през есенния полусезон, предстоящата селекция, промяната в политиката на клуба и още важни теми.

Здравков коментира предстоящата селекция в клуба, в която са набелязани за пръв път от създаването на клуба и чужденци. Първоначалната идея на създателите на ЦСКА 1948 бе в отбора да играят и да се развиват само български футболисти под ръководството на наши треньори. Това вече остава в миналото..

"Амбициите на ЦСКА са високи. Взе се и решение до известна степен да се промени политиката на клуба", разясни Ради Здравков.

"Без да подценявам българските футболисти, но се стигна до извода, че трудно могат да бъдат осъществени високи цели с наличното качество и бройка на състезатели в България. Няма да има огромен брой чужденци, но се работи в тази насока".

За първи път може би бих разделил първия и втория отбор в този аспект. При всички положения неслучайно се създаде и нов селекционен отдел в клуба с ръководител Методи Томанов - един доказан специалист в това отношение.

"Работата на спортния директор не се различава чак толкова много от тази на треньора. Да, като отговорности е малко по-различно, тъй като имаме два отбора. Изискванията на клуба изцяло съвпадат с моите амбиции като визия, като развитие за отбора, така че не съм имал проблеми с адаптацията. По-скоро имах известни затруднения от големия брой футболисти, които срещнах в началото.

Предварителните ни намерения бяха футболистите от втория отбор, които са и малко по-млади, да бъдат конкурентоспособни на тези от първия. Не се получи", започна Ради Здравков.

Здравков коментира честите треньорски смени в ЦСКА 1948: "Честата смяна на треньори говори, че очакванията към представянето на двата отбора са високи. При всички положения е повлияло и на развитието на футболистите. При честата смяна на треньори има и често различни изисквания от наставниците. Нужен е период, за да могат състезателите да свикват. Трябва да бъдем честни и към себе си, и към футбола, и към клуба, че представянето на двата отбора не беше такова, каквото трябва да бъде.

Николай Киров бе избран през миналата година за Най-добър треньор в България. Един специалист, който вече има и достатъчно опит в треньорската дейност. Може да се каже, че е наставник от втората вълна в българското първенство.

Неоспорим факт е, че той пое отбора, когато имахме 1 точка. Сега са 19. Не бих казал, че са достатъчни за името на нашия клуб".