0

Ц СКА 1948 (София) се похвали с нов дом, след като БФС даде разрешение и лиценз на стадиона в Бистрица да приема домакинските мачове на "армейците". Досега тръгналият от IV-та дивизия клуб играеше домакинствата си в елита на националния стадион „Васил Левски“, което струва 5-цифрена сума на мач.

Повече от месец трая решаването на проблема с преместването в Бистрица, като първата информация беше, че е отказан лиценз. Но сега са направени допълненията с ВАР-система и мачовете от елита може да се насрочват и там.

"Клубът вярва, че това важно решение е крачка към още по-добра атмосфера по време на двубоите на "червените". С изцяло футболната си архитектура и със секторите си на няколко метра от терена, съоръжението предоставя възможност на всеки армейски фен да бъде още по-близо до играта! Да преживява победи и загуби заедно със своите любимци!", пишат на страницата на ЦСКА 1948.

Стадионът в селото, сгушено в полите на Витоша, вече приема мачовете на втория отбор на ЦСКА 1948, който се състезава във Втора лига.

Там играеше мачовете си във футболния елит местният Витоша. Стадионът, до който от София се стига с автобуси 314, 98, 69 и 70, е с най-голяма надморска височина в елитната дивизия – малко над 900 м.

Теренът в Бистрица е с перфектна тревна настилка и всичко нужно за организацията на големи футболни срещи от елита на България.

ЦСКА 1948 ще осигури за зрителите на всеки домакински мач на тима и специално обособено място за храна и напитки, както и семеен сектор и детски кът, за да може футболното изживяване за малки и големи да бъде напълно завършено.

Първата среща на отбора на новия му домакински стадион ще бъде на 21 ноември срещу шампиона Лудогорец.