0

Д вама от българските нападатели на ЦСКА 1948 - Ангел Бастунов и Алекс Колев, си тръгнаха от клуба. Самият Бастунов оповести това в своя Инстаграм, в профила на клуба във Фейсбук пък бе съобщено и благодарено на двамата.

„Благодаря за всичко, ЦСКА 1948“, написа Ангел Бастунов.

Той бе сред ключовите играчи на „червените“ през първия полусезон, но изгуби титулярното си място през есенния дял на шампионата, в който тимът стигна до бронзовите медали и място в Лигата на конференциите.

Ангел Бастунов пристигна в ЦСКА 1948 през лятото на 2020 година със свободен трансфер от Кариана Ерден. За отбора има 83 мача във всички турнири, в които отбеляза десет гола и записа седем асистенции. В 15 мача за дублиращия отбор е вкарал три гола.

 

"ЦСКА се раздели с Александър Колев", съобщиха в клубния профил във Фейсбук. "Нападателят има 42 мача с червената фланелка, в които отбелязва 12 гола и асистира 3 пъти. Колев има 2 мача и 1 гол за дублиращия отбор на ЦСКА
🔥 Благодарим ти, Алекс!"

В същото време се разбра,  ЦСКА 1948 ще се подсили с юношеския национал до 18 години Марио Георгиев. Това обяви благодетеля на „червените“ Цветомир Найденов във Facebook. Той качи снимка на родния талант, под която написа добре познатата си крилата фраза: „Успех, Майсторе!“

Георгиев идва от Левски Раковски, където направи изключително силен сезон. Той беше сред водещите голмайстори на отбора и получи повиквателна за юношеския национален отбор до 18 г.

17-годишният талант се представи много силно и на турнира, организиран от футболната централа за млади футболисти, като се отличи и с попадение във финалния мач.