0

Б отев Пловдив и ЦСКА 1948 не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 във втория двубой от неделната програма на 28-ия кръг в Първа лига. 

Срещата на стадион „Христо Ботев“ в града под Тепетата не предложи най-големите емоции, но и двата отбора създадоха по няколко чудесни ситуации за попадение. На висота обаче бяха и двамата вратари - Хидайет Ханкич и Петър Маринов. Най-близо до попадението бе Мохамед Брахими, който удари напречната греда в 72-ата минута.

С равенството двата тима запазват позициите си в класирането. ЦСКА 1948 е седми с 39 точки, колкото имат шестият Крумовград и осмият Арда (Кърджали), докато Ботев (Пловдив) е с точка по-малко на деветата позиция. 

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив започна равностойно, но без чисти положения пред двете врати. 

В 21-ата минута голмайсторът на Ботев Георги Николов трябваше да напусне принудително терена, след като получи контузия и бе заменен от Мохамед Брахими. 

Пет минути по-късно гостите стигнаха до първи точен удар в мача. Педриньо стреля коварно от фаул на около 35 метра от вратата на „канарчетата“, но Хидайет Ханкич спаси. 

В ответната атака и вратарят на ЦСКА 1948 Петър Маринов трябваше да се намесва за първи път. Стражът изби в корнер шут на Николай Минков от дистанция, който бе насочен точно под напречната греда. 

В 34-ата минута играчите на Валентин Илиев организираха бърза контраатака отляво, при която Евгений Сердюк бе изведен зад Йонас Там и Атанас Чернев, но си поведе дълго топката при опита за овладяване и Ханкич улови.

Малко след това Самуел Акере отправи фалцов удар от далечно разстояние, попаднал право в ръцете на Маринов.

Втората част започна с неточен изстрел на Реян Даскалов от границата на наказателното поле след изпълнение на корнер. 

В 57-ата минута Константинос Балоянис шутира опасно от пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Петър Маринов, но вратарят на ЦСКА 1948 успя да се разтегне и да отрази. 

Малко след това двата отбора повишиха значително темпото на игра и положенията пред двете врати започнаха да се редуват едно след друго. В 71-ата минута стражът на гостите улови и слаб удар на резервата Кристиан Нвачукву от около 20 метра. Минута след това „канарчетата“ бяха изключително близо до попадение. Мохамед Брахими получи отляво в наказателното поле, прибра топката навътре и шутира фалцово към далечния ъгъл, но тя се отби от напречната греда. 

В 81-ата минута футболистите на Валентин Илиев отговориха с опасен удар на Реян Даскалов от воле от дъгата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри покрай дясната греда на Ханкич. 

Пет минути след това гостите имаха още една добра възможност след коварно изпълнение на пряк свободен удар. Вратарят на „жълто-черните“ изпусна топката при плътен изстрел на Педриньо, но няколко футболисти в червено се разминаха и не успяха да добавят в опразнената врата. 

Веднага след това Ивелин Попов бе изведен отляво зад защитата на ЦСКА 1948, но капитанът на „канарчетата“ не успя да преодолее Петър Маринов от малък ъгъл. 

Във втората минута от добавеното време на мача вратарят на Ботев спаси силен удар на Педриньо от дистанция и така срещата приключи при нулево равенство. 

Източник БТА