0

М акар и ЦСКА да има изключително натоварена програма до края на годината и на „червените“ да им предстоят цели 9 мача, на „Армията“ вече усилено работят и по зимната селекция. Двама са футболистите на Черно море, които са били обсъждани от „червените“ - десният бек Виктор Попов и плеймейкърът Родриго Енрике, пише в. "Мач Телеграф". Не е тайна, че техните договори изтичат в края на сезона и те могат да акостират в София срещу сума, която е много под тяхната действителна стойност.

Виктор Попов е на 21 години, но вече записа три мача за националния тим на България. Той е безспорен титуляр на „Тича“, като от дебюта си за тима през 2019 година е записал 73 срещи в елита и 4 за Купата на България. Голям плюс на Попов е, че той може да играе както като десен бранител, което е неговата номинална позиция, но и като ляв, какъвто е използван в младежкия национален тим. В ЦСКА титулярен десен бранител е националът Иван Турицов, а ляв – Брадли Мазику. При нужда отдясно на отбраната заиграва Тибо Вион, който е използван от Стойчо Младенов като вътрешен халф. Или пък Пламен Гълъбов, който е неубедителен на тази позиция. При проблеми отляво пък там се прехвърля Иван Турицов или се преквалифицира централният бранител Карол Метс, както беше при тежката загуба от Локо Пд с 1:3.

Родриго Енрике пък е един от най-класните чужденци в Първа лига вече трети сезон. От началото на кампанията той има 4 гола и 2 асистенции в 13 срещи. Общият му актив за Черно море е 77 мача, 13 гола и 20 асистенции. Той направи впечатляващ двубой на „Армията“ в началото на сезон 2019//20, когато „моряците“ биха с 3:1, а бразилецът вкара 2 гола. 

В момента титулярен плеймейкър на ЦСКА е Греъм Кери. Неговият договор изтича през лятото. „Червените“ искат да го задържат, но от бившия му тим Плимут правят всичко възможно да го върнат на Острова. Освен това Кери е вече на 32 години. Негова алтернатива е Федерико Варела, който обаче все не успява да покаже какво може, а и статистиката му е в пъти по-лоша от тази на Родриго Енрике. 
 

Ради Кирилов не бил подписвал с „червените“

Слух, че Радослав Кирилов бил подписал с ЦСКА в началото на септември, но „червените“ избрали Калоян Кръстев, възбуди духовете на „Армията“. За целта „Мач Телеграф“ потърси шефа на Славия Венцеслав Стефанов, който да внесе яснота по казуса. „Истината е, че ЦСКА искаше само Калоян Кръстев. И в крайна сметка го привлече. Изобщо не сме говорили за Радослав Кирилов“, обяви Стефанов. „Дали зимата ще има други трансфери по оста „Овча купел“ - „Армията“? Не мога да ви кажа, защото още нищо не сме говорили“, добави още шефът.