0

Ф утболистът на ЦСКА Станислав Шопов най-вероятно ще носи фланелката на Ботев Пловдив през пролетта, както в. "Мач Телеграф" вече писа.

 "Червените" планират да преотстъпят младежкия национал по време на зимния трансферен прозорец, а "канарчетата" проявяват солиден интерес към неговите услуги. 21-годишният халф е продукт именно на жълто-черната школа и има 45 участия за представителния тим на пловдивчани, преди да бъде продаден на нидерландския Хееренвен през октомври 2020 г.

Шопов се завърна у нас през миналото лято, когато парафира с 31-кратните шампиони. Той обаче така и не успява да се наложи като основна фигура на "Армията". Получаваше доста шансове за изява от Саша Илич, от които така и не се възползва, а сега не може да спечели доверието на Нестор Ел Маестро. За последно бе титуляр в първенството през август при гостуването на Ботев Вр (2:0), а в последните 5 шампионатни мача се е появил три пъти като резерва за общо 39 минути.

На "Армията" искат Шопов да получава повече възможности за изява и затова са склонни да го пуснат в Ботев Пловдив, където ще играе доста по-често. Инициатор на трансфера е новият шеф на школата на канарчетата Трифон Пачев. На "Колежа" искат да увеличат българските футболисти в своята съблекалня.

В момента Шопов е част от младежкия национален отбор, като се очаква да започне като титуляр в утрешното домакинство на Естония до 21 г. в европейска квалификация. Той пропусна равенството 2:2 като гост на Косово преди няколко дни заради наказание за натрупани картони.