0

„Мач Телеграф“ се свърза с лекаря на българския национален отбор по футбол д-р Бисер Бочев, който коментира ексклузивно какво се случва с Тодор Неделев, който пострада при свирепа катастрофа в Грузия. Той разкри, че хирургът, който направи операцията - проф. Шота Ингороква, следи дистанционно състоянието на национала и капитан на Ботев Пд и е поканен да го посети в България.

- Кога се очаква да видим Тодор Неделев на терена? Най-песимистичните и най-оптимистичните прогнози.

- Не мога да се нагърбя с подобни прогнози. Първо, става дума за много сериозна травма и операция, а също така не забравяйте, че присъства и психологически момент, редом с физическото възстановяване. Както казах на пресконференцията преди двубоя с Грузия - за футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца. В момента най-важно е Тодор да се върне към нормалния живот. Сигурен съм, че ще се завърне и към футбола.

- Как ще протече възстановяването на Неделев? 

- Държа да отбележа, че БФС положи максимални усилия от всякакво естество в последните 2 седмици, за да стигнем до момента, в който Тодор вече е у дома и в клуба си. Професор Ингороква, който оперира Тошко в Тбилиси, следи възстановяването му, макар и дистанционно. Поканихме го да посети Неделев в Пловдив и да даде експертното си мнение за бъдещото му възстановяване. 

- Къде е Неделев в момента? 

- В Пловдив при семейството си. Смятам, че в тази среда той ще бъде по-спокоен, което ще спомогне за по-бързото му възстановяване. 

Цялото интервю с д-р Бочев четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"