0

Е дин от сензационните 1/16-финалисти в турнира за Купата на България - аматьорският Черноломец, който отстрани втородивизионния Ловеч с класическото 3:0, е поискал да домакинства на шампиона Лудогорец на „Хювефарма Арена” в Разград.

Шефовете на тима от Попово, което отстои на 40 км от Разград, са взели стратегическото и геополитическо решение на нарочно заседание на Управителния съвет.

По регламент Черноломец трябваше да приеме „орлите” на своя стадион „Стамо Костов”, рекламиран от клубния сайт, че притежава една от най-добрите тревни настилки в Североизточна България.

„Градският стадион в Попово не отговаря на всички изисквания и не покрива необходимите критерии за провеждане на мач от 1/16-финалите за Купата на България, а освен това всички лицензирани охранители, с които проведохме разговори да пазят, отказаха.  С Лудогорец е постигнато споразумение средствата и приходите, получени от реклами и продажба на билети, да влязат като постъпления в касата и бюджета на Черноломец”, съобщи президентът на клуба Христо Белчев.

Така на 31 октомври от 17 часа Лудогорец ще гостува на Черноломец в Разград. Този сезон това вече стана в Първа лига, когато Ботев Враца прие хегемона от Делиормана на „Хювефарма Арена” и падна с 0:2.

Очаква се срещата за купата да бъде излъчвана на живо и в национален ефир – в програмата на един от спортните телевизионни канали на "Диема". „В този случай поповският клуб ще получи допълнително приходи от телевизионни права”, обясни Белчев и добави, че това е важно, тъй като към момента 99 процента от издръжката идва от общината.