0

Б ившият треньор и играч на ЦСКА Даниел Моралес често може да бъде видян по телевизията да коментира най-различни футболни събития. Сякаш обаче напоследък той не е говорил детайлно за два от бившите си отбори – ЦСКА и Ботев Вр. „Мач Телеграф“ се свърза с бразилеца, който коментира представянето на „червените“ и разкри, че е предложил на ръководството на Ботев Вр да назначат сегашният треньор на тима Христо Янев. Ето цялото интервю с Моралес.

- Какъв е коментарът ви за представянето на ЦСКА?

- Като цяло отборът не промени начина на игра след подновяването на първенството. След четири победи и една загуба тимът показва, че най-важни са резултатите. Във всички мачове игра по едно добро полувреме и към момента това беше достатъчно на ЦСКА да печели мачовете си. Но играта, която се иска от отбор, който претендира за първото място, е да доминира над противника през цялото време. Да е фактор във всеки мач и да се вижда различен начин и идея, как да постига победите. Има още какво да се желае от играта на ЦСКА. 

- Мислите ли, че отбора успя да надгради?

- За мен ЦСКА има потенциал да награди още. Играта им в защита е по-полезна от тази в атака. Не допускат много голове, пресират добре в дадена зона и когато отнемат топката, създават добри контраатаки. Но това, което показват в атака в по-тежки мачове, няма да е достатъчно.

- Личи ли си почеркът на Нестор Ел Маестро?

- Отборът има силен колектив, това се вижда. Разчитат на силна физическа подготовка и тактическа дисциплина, това е което аз виждам отстрани. Този стил на игра за сега има резултат.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"