0

К андидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция, в която заяви, че конгресът на 18 март не може да бъде отменен. 
Той обяви, че заедно със своя екип ще бъде пред НДК в петък. 

„Причината за пресконференцията е, за да ви информираме какво се случва в този момент. Направихме пак обиколка с моя екип. Обиколихме отборите, споделихме идеите си. Видяхме позитивизма в тях, желанието им за промяна, както и разочарованието им, че не им се дава промяната по честен и законен начин. Клубовете събраха подписка и я входираха в съда на 31 януари при съдия Жаклин Комитова. По закон 1/3 трябва да се съберат подписи. 

На 1 март се събира Изпълнителният комитет и отменя конгреса. Те не са в правото си да го отменят. Поканата за редовен конгрес все още е в Търговския регистър. Затова той не може да бъде отменен, а трябва да се проведе. Конгрес трябва да има. 31.03.2022 г. - дотогава БФС трябва да представи на ММС бюджет, определен на конгрес. Ако не го направят, лицензът може да им се вземе. Зала 3 на НДК е резервирана, въпреки че конгрес няма да има. БФС се опитва да направи някаква схема, по която да не бъдем допуснати до този конгрес, а такъв да се състои. Аз и моят екип ще бъдем там. Призовавам всички, които са загрижени за българския футбол, да бъдат там. Аз, Мартин, Стилиян ще сме пред НДК в петък в 10.30 сутринта”, заяви Бербатов.