0

Е дна от най-големите легенди в българския футбол – Стойчо Младенов, бе гост в епизод номер 50 на подкаста на „Мач Телеграф“ - „МачКаст“. Оперативният директор на ЦСКА 1948 говори по всички интересни теми, свързани не само с финалиста за Купата на България, но коментира Левски, Лудогорец, ЦСКА, върна се към приятелството с Жозе Моуриньо, головете срещу Ливърпул и работата в Саудитска Арабия. Ето най-интересното от интервюто с Екзекутора на Ливърпул.
 
- Г-н Младенов, ЦСКА 1948 започна силно сезона, побеждавайки Левски. Как ще определите началото на кампанията за тима?

- Първите мачове винаги са от изключително значение за самочувствието и увереността. Това, че победихме Левски на Герена е едно голямо удоволствие за мен. Знаете за битките, които сме водили с Левски. Казвам го с най-голямо уважение към този отбор. Радвам се, че успяхме да ги победим на Герена, защото победата бе историческа.

- Много хора вече слагат ЦСКА 1948 сред фаворитите в шампионата. Приемате ли подобен етикет или е рано за него?

- Всички, които работим в клуба сме много амбициозни, започвайки от спонсорите и стигайки до най-ниското ниво в школата. Треньорският екип ни е много качествен, Рибарски е добър треньор и ако миналата година сме били трети, сега целта е да сме втори или първи. Така изкачваме стълбичката. Не искам да вкарвам напрежение във футболистите, но когато искаш да си шампион, трябва да се справяш с напрежението. Равният вече не е добър резултат.

- От близо година сте в клуба. Каква оценка си давате?

- Школата върви добре, имаме много добри деца, а тепърва ще научавате техните имена. Дава се шанс на младите футболисти, които имат характера на победители.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф" или гледайте във видеото