0

Л окомотив София и Славия завършиха 2:1 в редовното време на 1/4-финала си за Купата на България, игран под непрекъснат дъжд на стадиона на "железничарите". Димо Бакалов откри за домакините в 15-ата мин., Ахмедов изравни в 73-ата., а в третата минута от добавеното от Кабаков време Райнов с глава мушна отблизо за 2:1.

Славия беше близо до откриването на резултата още преди да бе изминала една минута игра. Ертан Томбак беше изведен по десния фланг и комбинира с влезлия на скорост в наказателното поле Емил Стоев. Последва удар от движение. Топката се отклони от крака на Дейвид Малембана и се отби от левия страничен стълб. 

Локомотив София изхвърли Славия от Купата с гол в последните секунди (ГАЛЕРИЯ)
Локомотив София Славия Купа на България Локомотив София Славия Купа на България Локомотив София Славия Купа на България
110

Домакините отговориха в 6-ата минута. Тогава Станислав Костов проби в наказателното поле и пробва да комбинира със свой съотборник чрез остро подаване успоредно на голлинията. Светослав Вуцов обаче изби с крак. 

В 15-ата минута Локо Сф поведе. Антонио Вутов беше изведен с дълъг диагонален пас. Светослав Вуцов излезе неразчетено и не успя да пресече. Вутов подаде към Димо Бакалов, който на празна врата с глава откри резултата. 

В 28-ата минута „железничарите“ организираха бърза атака и като по чудо Славия се размина с втори гол в мрежата си. Ивайло Найденов проби по левия фланг и комбинира с Димо Бакалов, който стреля с едно докосване. Вуцов отново с крак обаче спаси вратата си. 

В 32-ата минута Локо Сф вкара втори път топката в мрежата на „белите“. След центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле. Мелмбана стигна до топката и успя да намери Алан Диас. От близка дистанция той порази целта. 

Голът обаче не беше признат заради много тънка засада. ВАР съдиите гледаха ситуацията в продължение на 8 минути, преди най-сетне да установят, че левият крак на Малембана е в засада.

След почивката същият №5 Малембана бе на милиметър от гол - в 66-ата мин. стреля от над 30-метров фаул, топката тупна пред вратата и се отби от десния дирек на вратата на Вуцов.

В 73-ата мин. обаче Ахмед Ахмедов изравни резултата 1:1 от упор след дълго разиграване, продължено от Чунг До с хубаво извеждане на Тони Тасев отляво, откъдето той центрира ниско и неуловимо за защитниците на Локо за головия удар на деветката на "белите".

Кулминацията беше в третата минута от добавеното време. Милошев изпълни фаул с високо центриране в пеналта на Славия, там снажният Малембана върна с глава пред вратарското поле, където Райнов също с глава отклони неспасяемо за Вуцов в мрежата до десния дирек: 2:1 и Локомотив е първият полуфиналист.

Купа на България, 1/4-финал:

Локомотив София - Славия          2:1 (1:0)

Стадион "Локомотив"

Локомотив: Бабукар Гайе, Божидар Кацаров, Дейвид Малембана, Красимир Милошев, Алан Диас, Матеус Дуарте, Антонио Вутов, Димо Бакалов (73-Мартин Райнов), Станислав Костов, Ивайло Найденов, Юлиан Ненов​ (82-Селсо Рапосо)

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Велко Йеленкович, Людовик Соарес, Ерол Дост (50-Натам Гасана), Чунг Нгуен До, Иван Минчев (46-Тони Тасев), Галин Иванов (62-Дарко Тасевски), Кристиан Добрев, Емил Стоев (82-Владимир Николов).

голмайстори: 1:0 Димо Бакалов 15, 1:1 Ахмед Ахмедов 73, 2:1 Мартин Райнов 90+3

жълти картони: Димо Бакалов, Красимир Милошев, Божидар Кацаров (Локомотив), Ертан Томбак, Емил Виячки, Натан Гасама, Велко Йеленкович (Славия)

главен съдия: Георги Кабаков

Останалите четвъртфиналивторник (04.04) от 17:00 ч. Лудогорец – Спартак Варна

от 20:00 ч. ЦСКА-София – Черно море

сряда (05.04) от 18:30 ч. Арда Кърджали – ЦСКА 1948