0

Ч ерно море имаше нужда от две дузпи, за да постигне труден успех с 1:0 като гост на Ботев Враца в осмия кръг от Първа лига.

С победата варненци събраха 20 точки на върха в класирането, докато Ботев Враца е 12-и с шест точки.

Още във втората минута Черно море имаше добър шанс, но Федерико Бариос успя да се намеси добре и да запази вратата си без гол. 

И този двубой, както и Пирин – Арда (0:2), бе спрян в петата минута за аплодисменти в подкрепа на Петър Хубчев, който се бори с коварна болест. 

В 14-ата минута Едуардо Кунде спъна в наказателното поле Едгар Пашеко и последва наказателен удар в полза на "моряците". Зад топката застана Пабло Гарсия, който бе спрян от Бариос. При добавката Живко Атанасов стреля над вратата. 

В 32-ата минута Черно море пропусна още един шанс да реализира гол, след като Васил Панайотов върна към Исмаил Иса, но нападателят шутира в аут. 

В 81-вата минута Черно море получи правото да изпълни още една дузпа в двубоя. Стефан Велев, който дълги години носи екипа на „моряците“, извърши нарушение срещу Исмаил Иса. Атанас Илиев би силно от бялата точка, а вратарят на врачани достигна до топката, но не можа за втори път да опази вратата си. 

Така варненци продължиха серията от мачове без поражение от началото на сезона.