0

Н ападателят на Лудогорец Бърнард Текпетей заяви, че се надява да получи скоро повиквателна за националния отбор на Гана, за който да играе отново. 

Той направи това в интервю за телевизия TV3 в страната си броени дни след като българският национален селекционер Илиан Илиев бе питан дали Текпетей ще играе за нашата селекция.

"Винаги съм готов да играя за националния тим. Когато получа покана, веднага ще се отзова", каза крилото, който в последните години не е викан в тима на "Черните звезди".

"Повиквателната зависи от щаба на тима. Те имат собствена философия за играта и викат типа футболисти, които подхождат на системата на игра. Аз лично нямам проблеми дали селекционерът ще ме извика или не", добави ганаецът, който има и българско гражданство.

26-годишният футболист има 5 мача за тима на Гана, за който е направил дебют през 2017 година. 

По повод евентуалните постъпки Текпетей да стане български национал, Илиан Илиев каза след 1:1 в Словения: „Това е труден, бавен и сложен процес”.

Текпетей в националния на България? Илиан Илиев се изказа положително (ГАЛЕРИЯ)

Последното интервю на нападателя в родната му Гана показва, че той използва действията на футболната ни централа, за да си издейства евентуална повиквателна за африканската селекция.

Текпетей има 30 мача за Лудогорец за първенство в последния сезон, в които е вкарал 10 гола и е направил 5 асистенции. 

Той играе за "орлите" от лятото на 2020 година, като изкара един сезон под наем, а след това правата му бяха купени от българския шампион за близо милион евро.