0

Д ойде заветният момент - Финалът. Днес от 17,00 часа на стадион „Васил Левски“ е великият мач на България ЦСКА - Левски. Още по-грандиозното е, че след 17 години чакана този двубой ще е директна битка за трофей - Купата на България. Вечното дерби се завръща с гръм и трясък, след като за първи път от много, много години билетите за мача бяха изкупени и то за няма и час. Това беше поредното доказателство, че мачът Левски срещу ЦСКА е най-значимото събитие в България. Хората имат склонност да губят емоционалност при повтарящи се събития - не се смееш три пъти на един и същи виц. Дербито обаче запазва тази емоционалност дори и в епизод №208, който ще се произведе днес. През последните години интересът към сблъсъка спадна, защото и ЦСКА, и Левски изпитваха проблеми от всякакъв характер. Това остави няколко пъти трибуните болезнено празни. Дори и тогава България гледа мача и тръпнеше в очакване на първия съдийски сигнал. Някои го правеха заради любовта си към ЦСКА или Левски, други от омраза, а трети - за да не пропуснат събитието на годината, въпреки че "тия са много зле".

ПО ТРАДИЦИЯ! Камата надъха „червените“ за дербито. И високо над върха е ЦСКА! Така е било и така ще бъде, написа Христо Стоичков

Елин Топузаков за Мач Телеграф преди големия финал: Левски показа, че има манталитет на победител

От ЦСКА скочиха на Левски преди финала! „Червените“ показаха, че е имало провокация със заря на Панчарево (ВИДЕО)

Мъри Стоилов срещу Алън Пардю. Силната форма на Левски през пролетта или много по-добрите показатели на ЦСКА в последните десетина дербита. Кой ще надделее и ще вдигне Купата? Това са основните въпроси, които вълнуват България от седмици. Истината е, че това няма да е просто мач за трофей, а битка, която ще диктува събитията на "Герена" и "Армията". Победителят ще се радва дълго време на любов, а загубилият - нищо добро не го чака в тези тежки времена.

Това е още една причина днешният сблъсък между ЦСКА и Левски да бъде коронован като Финалът!

Четете днешния брой на в-к "Мач Телеграф" с най-интересното преди мача в специално приложение!