0

 

Феновете на Берое са бесни след последната загуба при гостуването на слабия тим на Ботев Враца и започват акция срещу ръководството. „Мач Телеграф“ научи, че вече е стартирала подписка срещу собственика на клуба Ернан Банато с искане той да предаде акциите на инициативен комитет, който да се ангажира с търсене на нов главен акционер или консорциум от бизнесмени да издържа клуба. Банато си навлече допълнително гнева на привържениците, след като реши да уволни треньора Густаво Араголаса, който бе любимец на агитката.

Привържениците смятат, че Банато трябва да предаде акциите, след като така или иначе ги е получил без да плаща нищо за тях, а с ангажимент да погасява натрупани задължения. 
Това обаче явно не става, защото вече има опасност отборът да остане без клубния си автобус. Рейсът е собственост на ТЕЦ „Марица Изток“, който бе главен акционер на клуба в продължение на няколко години и сега предоставя возилото на клуба срещу наем. Той е брандиран с клубните цветове, но същевременно е използван и като транспорт на работници от ТЕЦ-а. От Берое не са плащали няколко месеца и вече има поставен ултиматум за рейса. 

Играчите пък продължават да недоволстват заради неполучени премии за четирите си победи в началото на първенството и заплата. Банато е обещал, че утре ще оправи част от задълженията към отбора.  В последните четири срещи Берое записа четири поражения и дори не отбеляза гол. 

Още новини четете в днешния брой на Мач Телеграф