0

В ицепрезидентът на футболния ни съюз Емил Костадинов сподели, че е имало идея Младен Кръстаич по-рано да бъде освободен от поста си на национален селекционер, но е било решено да му се даде още малко време. 

„Имаше идея по-рано да бъде махнат Кръстаич, но преценихме да се даде още малко време да покаже това, което може. Загубихме нещастно няколко мача, но в крайна сметка това са резултатите“, каза Емил Костадинов.

"Най-лошото нещо за нас е да сменяме треньорите и това е най-трудното. Треньорът е на най-ветровитото място, ние – също. Като няма резултати и нас ни обвиняват. Още преди да подпише договора си, той си знае задълженията и знае какво трябва да направи, за да е селекционер. Откриваме грешки при нас като назначаваме такива треньори“, продължи той.

„В националния отбор треньорът има пълната власт, който каквото да говори. Никой не се бърка в работата на треньора“, добави Костадинов.

Техническият директор Георги Иванов-Гонзо заяви категорично, че протестите на феновете идват от лошите резултати на националния отбор, а не от управлението на централата. 

„Всеки човек в България има право на мнение, ние се съобразяваме с това на феновете, които го изразяват в 18-ата минута. Когато нямаш успехи, е нормално да има натиск, но не приемам, че трябва да се агитира към бунтове и безредици, все пак играе националният отбор. Ако смятате, че това е начинът да правим някакви протести срещу тези млади момчета, които играят за България. Протестите идват от резултатите на националния отбор, а не от управлението ни", заяви Гонзо след заседанието на Изпълкома.