0

Т реньорът на Левски Станислав Генчев бе много доволен след успеха над Локо Сф, който бе постигнат с характер и с добра игра. Той обаче не пропусна да подчертае, че тимът не е бил концентриран в първите минути и му предстои много работа в защита.

"Доволен съм. На пръв път сме. Нашият отбор в последните четири години не беше започвал с победа в първенството, нямаме и успех тук в последните две години. Имаше психологически ефект, защото Локомотив ни вкара гол, имаше и втора ситуация в първите минути", каза Генчев. 

"След 15-ата минути диктувахме събитията на терена. След втория гол заиграхме по-уверено, след четвъртия гол вече нямаше интрига", сигурен е треньорът. 

"Все още имаме много работа - особено в защита, защото не може да допускаме толкова положения пред вратата. Ще налагаме тази схема на игра, ще се опитаме да изчистим грешките и да бъдем по-стабилни и уверени", завърши Станислав Генчев.  

Новият таран на Левски Александър Колев бе изключително щастлив след първия си мач и гол за отбора. 

"Много емоционален момент и мач за мен. Дебютирах за Левски с гол на тази възраст. Искам да посветя този гол на баща ми, който ме направи левскар, като ме води на стадиона още от дете. Много е емоционално, това е сбъдната мечта за мен на 32 години", каза след мача националът.

"Работата с Генчев ми се отразява добре, знам какво иска треньорът от мен и от всеки. Аз си пожелавам да се представям добре във всеки мач с фланелката на отбора. В този мач показахме, че можем да се забавляваме на терена, да играем добре, да вкарваме. Дано да продължим така", пожела си Колев. 

Треньорът на Локомотив София Иван Колев пък държеше да се извини на феновете за тежката загуба от Левски.

"Първо, искам да се извиня на феновете за това тежко поражение на старта. То дойде, защото получихме първия и втория гол по много лек начин. Това повлия и психически зле на играчите. Аз обаче не ги обвинявам. Имайте предвид, че това е отбор на три седмици. Преди три седмици не се знаеше дали ще го има Локомотив, кой ще играе в него, как ще изглежда. Има играчи, които не са в добра момента форма, защото продължават подготовката си", каза Колев след мача.

"Правим селекция в движение. Ще има още футболисти, които ще дойдат в отбора и ще ги научите. Някои момчета са съвсем отскоро при нас. Това не са възможностите им, те могат много повече", каза още опитният специалист.