0

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев критикува съдийството на Георги Кабаков при равенството 2:2 след продължения в полуфиналната среща-реванш за Купата на България срещу ЦСКА 1948. 

Ремито елиминира Локомотив с общ резултат 4:5.

"Трябва да признаем класата на ЦСКА 1948. Ние опитахме да компенсираме с отборна игра и борбеност и поздравявам играчите за усилията. 

Има малки неща, които наклониха везните в полза на единия отбор. Съдията не даде нарисуван втори жълт картон на Елитон, за същата ситуация се даде картон на Кацаров. 

ЦСКА 1948 трябва да благодари на съдията Кабаков. Най-разочароващо е съдийството в този мач и то в ключови ситуации. За първи път си позволявам да нападам така съдия, но дългогодишен труд на момчетата беше ограбен.

Повечето от тези играчи едва ли ще получат нова възможност да играят финал.

Мотивацията беше на много добро ниво, играчите искаха да играят финал, да опитат да спечелят трофей.

ЦСКА 1948 падаше 0:2, но избута 2:2 и първи финал за Купата в историята си (ГАЛЕРИЯ)
ЦСКА 1948 Локомотив София полуфинал ЦСКА 1948 Локомотив София полуфинал ЦСКА 1948 Локомотив София полуфинал
110

Опитахме се са успокоим нещата в съблекалнята с много разговори и футболистите направиха това, което трябва да правят професионалистите - да забравят проблемите извън терена и да се концентрират върху играта. 

Можеше да докараме нещата до дузпи, където нищо не се знае... 

Играхме и за президента на клуба Иван Василев. Без него ще бъде трудно на Локомотив София да оцелее. Надявам се да остане. Футболът ще загуби, ако той си тръгне", коментира Станислав Генчев.

Треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев изрази задоволство от равния и първия финал за Купата на България по футбол за създадения през 2016 от фенове на „червените“ клуб.

"Честитя на всички в клуба класирането за финала. Момчетата показаха характер. Въпреки че не стартирахме мача по най-добрия начин, намерихме сили да обърнем развоя и съм доволен от абсолютно всички.

Бях убеден, че ще бъдем на финал, независимо по какъв начин. 

Диктувахме нещата на терена, най-важно е духът на нашия отбор.
Чочев не случайно е голмайстор в първенството. Голяма фигура за нашия отбор", коментира Тодор Янчев.