0

Д рамата около селекционерския пост в националния отбор по футбол изглежда доста сложна след оставката на Ясен Петров заради резила срещу Грузия в Разград снощи.

БФС трябва да взема спешни решения, тъй като на тима ни тази седмица предстоят две важни гостувания от Лигата на нациите – на Гибралтар в четвъртък и на Грузия в неделя.

Именно заради това ще се търси временен вариант с човек, като се счита, че най-близо да цялата обстановка около състава и това е спортният директор на съюза Георги Иванов-Гонзо. 

Оставката на Ясен Петров ще бъде приета на предстоящото заседание на Изпълкома, което ще се проведе на 7 юни (вторник) във Варна. Ръководството на БФС е планирало подобна сбирка и е обмисляло смяната на селекционера още преди злополучния мач с Грузия, се разбра вчера.

В публичното пространство най-спряганите имена за постоянен селекционер на България са това на Димитър Димитров-Херо и на Николай Киров-Белия.

Димитров, който вече е бил начело на „лъвовете“, в момента е без работа. За последно той води за кратко Арда, а преди това беше начело на Берое.

Николай Киров пък преди няколко седмици се раздели с ЦСКА 1948. 

Ясен Петров бе назначен за национален селекционер по време на служебното управление на Михаил Касабов. Той обаче бе предложен от Венци Стефанов и Емил Костадинов, които пред тогавашния Изпълком на БФС са гарантирали, че той ще се справи с поставените задачи, което очевидно не се случи във всички мачове до момента.