0

Е два ли има някой, който при споменаването на прякора Геро, да не каже веднага, че той се отнася за Герасим Георгиев. Актьорът, който се изявява като водещ в един от най-обичаните формати у нас - „Като две капки вода“, е едно от най-познатите у нас лица от гилдията му. Той даде своето по пътя на „сините“ към първия трофей след 13 години суша – Купата на България. Сега вестник "Мач Телеграф" го потърси за мнение преди първото за сезона дерби между двата най-обичани отбори у нас.

„То какво ли не оказва влияние в този мач. Като започнем от времето. Много неща могат да променят ситуацията. Просто този мач не е като другите. Затова и трудно може да се правят прогнози как ще завърши дербито“, започна Геро. „Това, което мога да си пожелая, е най-после да гледаме футбол. Да има положения. Интересни моменти и разигравания. А който е по-добър – той да победи. В последно време не са много тези неща в мачовете между двата отбора. Иска ми се да има и повече възпитание и култура от тези, които ще бъдат на трибуните“, продължи той.

„ЦСКА се разпадна на много части, но аз лично не приемам това, което се случи на стадион „Българска армия“. Съжалявам, но не може да се плюе историята. Това са хора, които са направили са толкова много за клуба, който обичаш. Просто не мога. Не е хубаво. Иначе да са живи и здрави за постоянните обиди, които се чуват по адрес на Левски. Имам чувството, че само това им е останало. Аз, например, никога не се занимавам със съперника. Просто не ме интересува. Не може той да ти е виновен за проблемите или състоянието. Всеки трябва да си гледа своя отбор“, смята Геро.

Той е от тези, които не са загубили доверието си в играчите, както и в Станимир Стоилов, въпреки отпадането от Хамрун, както и двете загуби досега в дербитата, които отдалечиха отбора още сега на 7 точки от първото място и ЦСКА.

„При нас често се случват такива неща. Искаме повече и повече. Забравихме, че Левски бе в нокаут. Освен това финансово нещата не са се подобрили толкова, че да може това да се отрази и на отбора. Имам пълно доверие в Станимир Стоилов и стоя зад него. Истината е, че хубавите неща стават бавно и трябва да свикнем с това. Мъри обаче си знае работата“, категоричен бе актьорът.

„Няма да бъда на трибуните, ще стискам палци пред телевизора. Казах ви вече, че ми се иска да има повече възпитание по трибуните. Именно заради неговата липса спрях да ходя по стадионите. Не знам, не мога да приема някои неща. Имах чувството, че доста хора около мен не идват заради футбола, тръпка и отбора, а за нещо друго. Така и не мога да си обясня какво“, призна Герасим.

„Другото, което искам също го казах – да видим истински футбол, независимо кой ще победи. Е, ясно е, че предпочитам да сме ние. Освен това много ми се иска Левски да си стъпи на краката финансово, за да може спокойно да се развива“, завърши актьорът.

Отписа двама „червени дяволи“

Освен за Левски, Геро милее за още един отбор, който в последните години влиза от кошмар в кошмар. Това е Манчестър Юнайтед. Изживява всеки един мач на „червените“ дявол“ все едно е един от тези, които са на терена. И в този избор на отбор, който се разминава с Кольо Гилъна, който потърсихме да разкрие очакванията на другата страна - „червената“. „Засягате още една тема, която ме вълнува много. Тъкмо малко се успокоих, че нещата започнаха да се получават и дойде загубата от Реал Сосиедад. В този мач се видя и друго. Някои хора или не стават, или вече им е минало времето. Става въпрос за Магуайър, както и за Роналдо. Иначе стоя и зад Тен Хаг. То след него не знам вече кой да дойде. Но ми е тъжно за Роналдо. Една голяма фигура не може да изглежда така. Трябва да се замисли. Явно обаче няма пари за тока или храната за децата, че продължава да играе“, категоричен е Геро.