0

Ц СКА показа най-пестелив, икономичен и лишен от динамика футбол в първите два кръга спрямо останалите претенденти за титлата. „Червените“ създадоха и изключително малко положения подобно на миналата година, когато това бе най-критикуваният от Сектор Г компонент в играта на „армейците“. 

Истина е, че през лятото ЦСКА се подсили сериозно с играчи, които трябва да вдигнат изключително високо нивото на агресия на тима и резултатността. Върху Фаетон, Естрада и Данило Асприля пада тази отговорност, а към тях тримата трябва да включим и левият бек Сенянг, който именно с включванията си в атаките на Гамбия на световното до 20 години е впечатлил „червените“ съгледвачи. 

ЦСКА обаче стартира шампионата като фаворит за титлата за първи път от поне 10 години и това без съмнение скова играчите и блокира поне 30% от потенциала им в тези две срещи. Очевидно психиката на тези играчи, а и на треньора Саша Илич още не е готова да се справи с подобно напрежение. 

Голямото двупосочно движение по отношение на титулярния състав също до голяма степен лиши „червените“ от хармония в играта и направи отбора да изглежда като компания от случайно срещнали се добри играчи. В отбора все още няма ритъм и синхрон, но това е предолим проблем. Все пак в мачовете с Хебър и Крумоград играха петима, които не бяха в тима през миналия сезон.

През миналия сезон ЦСКА генерираше поне 40% от головите положения след статични ситуации, а това в момента не се случва заради отсъствието на Гарсес, което скопява още повече „червената“ атака и игра като цяло.

Автор ХРИСТО ГЕОРГИЕВ