0

Л евски успя да запази състава си, а това е повече от добра новина. „Сините“ не продадоха друг играч освен Сонко Сундберг в Лудогорец, но пък за сметка на това Кристиан Димитров и Хосе Кордоба си паснаха като дялан камък в отбрана. Силно се представи, когато му беше даван шанс и Келиан ван дер Каап.

Та Левски в защита продължава да бъде стабилен, а може би и най-стабилният тим в Първа лига. Опасенията на част от феновете след продажбата на Сундберг бяха именно, че в тази зона отбора ще се пропука. Това не се случва поне на този етап.

Отпред стабилните изяви на Андриан Краев продължават, а това че той израстна изключително много в последната година го споделят и млади и стари. Асен Митков се старае много и това си личи. Не остава незабелязано и от треньорският щаб и му се дава все повече шанс.

В атакуващ план Уелтън продължава с блестящите си изяви и може да бъде определен като двигателя в нападението на Левски. Рикардиньо и Роналдо хвърлят много усилия и пресират почти непрестанно бранителите на противника. Усилията на крилото доведоха до няколко попадения на родната сцена и Европа в заключителните минути на срещите.

Всички останали футболисти на „сините“ също впечатляват и израстват с всеки изминал ден, а това е повече от похвално. Сега въпросът е как ще изглежда Левски на Костов след паузата и дали ще успее да продължи с добрата инерция и след нея...

Автор ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ