0

Е вроквалификацията с Унгария, в която отборът ни в четвъртък излиза като последен в групата, се превръща във футболно събитие на годината. След като бе спряган първо в Пловдив, а после в Кърджали, той бе закован от УЕФА на националния стадион „Васил Левски“ в София – без публика.
Което стана повод за поредна жалба и то до най-висшата спортна инстанция – до Спортния арбитражен съв (CAS) в Лозана, Швейцария.

ОФИЦИАЛНО: Мачът с Унгария в центъра на София, но без публика

Разтръби я Георги Градев, адвокат по спортно право Георги Градев, според когото ще бъде входирана жалба с искане европейската квалификация България - Унгария да се играе с присъствието на публика. 

"Мач ще има и той ще е в София, така както искахме всички организирани фенове. Остава втората битка и тя е да вкараме публиката на стадиона“, каза Градев за мач, към който чисто спортният интерес опира само до дебюта на Илиан Илиев като селекционер.

„В тази връзка в момента в офиса колегите пишат нова жалба. До края на деня ще пуснем нова жалба до съда в Лозана и ще искаме да се отвори стадиона за публика, тъй като за мен е абсурдно, че УЕФА и BFU (футболната ни централа) са съгласни да няма публика на футболен мач, без да има дисциплинарно нарушение. Трябва да има оставки за виновните в тази ситуация, каза Градев пред Спортната палата преди срещата на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев с представителите на футболната ни централа и изключените от нея 145 клуба.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев заяви, че ще се търси отговорност защо мачът между България и Унгария от европейските футболни квалификации ще се играе без публика.

"Съжалявам, че мачът ще се играе без публика. Магията на футбола е във връзката между феновете и играта. Някой трябва да дава обяснения защо се стигна до тук. Ние ще търсим отговорност от виновните. 

Не може да спрем хората да протестират. Разграничаваме се от всяка форма на обиди и расистки прояви, но който иска да протестира - явно има основание да го направи", каза министър Илиев преди срещата  с представителите на футболната ни централа (BFU – Bulgarian Football Union) и 145 клуба.

Трагикомедията е пълна! Казусът с мача на националите с Унгария забавлява на макс съперника
Маджарите говорят за изключване и анулиране на резултатите на „лъвовете“

Източник: БТА