0

Г олям скандал се разрази на старта на подготовката на Берое! Десетки фенове не позволиха на Петър Колев да води първата тренировка на отбора за 2022 г. Хората от агитката разговаряха със старши треньора и изразиха недоволството си от работата му, след което обявиха пред футболистите, че има осигурени пари и скоро ще бъде сформирано дружество, което да вземе акциите.
Играчите, които изберат да останат в тима, ще трябва да намалят заплатите си. Повечето от тях трябва да са местни – т. е. привържениците не искат чужденци.
„Има осигурени пари, трябва да се сформира дружество. До една седмица ще има развитие. До една седмица ще има развитие във финансово отношение. Ще бъдат уточнени всички неща. С всеки един от вас ще бъдат водени разговори за намаляване на заплатите. Новото дружество няма да може да издържа отбора по начина, по който беше досега“, заяви един от феновете пред футболистите на Берое.


„Знам, че много от вас са готови веднага да разтрогнат, разчитаме на момчетата, които са от града да останат. Заплатите няма да са по-ниски. Ще имате подкрепата ни. Виждате последните 2 години какво беше на стадиона. Очакваме от вас мъжко отношение. Берое го е имало и преди вас, ще го има и след нас. Винаги сме излизали от тази ситуация. Да знаете, че нещата няма да спрат дотук. До края на седмицата трябва да вземем решение и да отидат на лагер тези, които искат да играят в Берое“, каза още привърженикът.

С оглед на напрежението между фенове, футболисти и треньори, Петър Колев обяви, че напуска Стара Загора, което значи, че Берое ще трябва да си търси нов наставник.