0

Н ационалният ни отбор удари поредно дъно. Момчетата, водени за пръв път от Георги Иванов, не успяха да победят футболното джудже Гибралтар, като завърши 1:1 на изкуствения терен на стадион „Виктория“ в мач от Лигата на нациите.

Георги Минчев откри за нашите с добро изпълнение с глава в края на първо полувреме. В 62-рата минута Гибралтар върна равенството с гол от дузпа на Лиъм Уокър, отсъдена за игра с ръка при непряк свободен удар на Адриан Краев.

„Смятам, че футболистите ни опитаха да победят, но отборът на Гибралтар се бе подредил добре в защита. Този резултат би бил добър, ако не играехме с Гибралтар. Опитаха се момчетата, но явно толкова си можем. Не смятам, че днес нашите бяха притеснени, като желание за игра смятам, че бяха на ниво. Трябваше да освежим малко отбора с оглед на предстоящото гостуване на Грузия“, коментира след мача временният треньор Георги Иванов-Гонзо, който ще води тима ни и срещу Грузия в неделя.

Тимът на Вили Саньол, който преди няколко дни ни разби с 5:2, постигна третата си поредна победа в Лигата на нациите, надигравайки Северна Македония като гост с категоричното 3:0. 

Така до момента нашите имат само 2 спечелени точки и са без победа в седем последователни срещи. Лидер в групата ни е Грузия с пълен актив от 9 точки.

Състав на България срещу Гибралтар: Светослав Вуцов, Виктор Попов, Божидар Чорбаджийски, Петко Христов, Едисон Йорданов, Мартин Минчев (71-Кирил Десподов), Георги Миланов, Филип Кръстев (83-Атанас Илиев), Андриан Краев, Георги Минчев, Илиян Стефанов (71-Тодор Неделев).