0

Ф ондация "Стилиян Петров" ще организира търг в подкрепа на големия футболист и треньор Петър Хубчев, съобщиха от там.

Именно Стилиян Петров съобщи в дните преди Мача на Надеждата на широката общественост, че Хубчев се бори с коварна болест.

Затова и по време на благотворителния мач на Националния стадион „Васил Левски“ футболистите на двата отбора излязоха със специални фланелки в подкрепа на един от героите от САЩ 94, на които пишеше: „Петьо, с теб сме“.

856 512 лева е сумата, която бе събрана по време на Мача на Надеждата на 6 септември, съобщиха още от фондацията.

[gallery]11893[/gallery]

"Благодарим от сърце на всички хора, които бяха на стадиона, на спонсорите и тези, които се включиха по различните канали за дарение. Без вас всичко това нямаше да се случи. Най-вече благодарим, че давате надежда на толкова хора, които се борят с тази коварна болест. Показахте, че българинът е с добро сърце и винаги е готов да помогне. Накарахте ме да се чувствам истински горд, че съм българин. Нищо не може да опише емоцията и заряда, които аз и моето семейство изпитахме на стадион "Васил Левски". Дълбок поклон пред всички вас", заяви Стилиян Петров.

Набраните средства ще бъдат разпределени между лечебни заведения, специализирани в борбата с онкологични заболявания, както и за хора, които се борят с тях.

DMS кампанията продължава. Всеки, който иска да помогне, може да го направи като изпрати DMS STAN на номер 17 777 за всички мобилни оператори; с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions; или с банков превод към Български дарителски форум, IBAN: BG06UBBS80021026072940, основание: DMS STAN.