0

Б ФC се разделя със селекционера на националния отбор на юношите до 15 години Владислав Вутов. Решението бе взето днес в централата след първия приятелски мач на нашите тийнове срещу връстниците им от Испания на старта на турнира на УЕФА, който се проведе на терена на Национална футболна база "Бояна“.

Срещата завърши с катастрофалното 0:9, което остави всички присъстващи на трибуните в истински шок. Часове след края на мача лично президентът на БФC Георги Иванов е разпоредил да се стигне до тази развръзка.

До назначаване на нов титуляр на U15 тренировките и срещите от приятелския турнир ще бъдат ръководени от директор развитие ДЮФ Лъчезар Димов и националните селекционери на юношите до 19 и 17 г. Тодор Симов и Петър Карачоров.  

България в момента е домакин на „Турнира за развитие на УЕФА”, в който участват още Исландия и Уелс. Следващите мачове са в неделя, когато българите играят с Уелс, а Испания ще срещне исландските таланти.

Преди 3 дни мъжкият национален отбор падна с 0:5 от Северна Ирландия в Лигата на нациите, но до радикални промени така и не се стигна.