0

 

Новият президент на БФC Георги Иванов – Гонзо призна, че голямата цел пред него е да върне доверието на феновете и държавата към централата. Иванов коментира още много теми, новите хора в структурата на БФC, кой ще взима важните решения, дали професионалната лига ще се отдели и дали ще бъдат върнати изключените клубове.

„Не съм опитал президентското кресло. Смятам, че имаме достатъчно време да си изпълним целите за следващата седмица. Има големи отговорности и големи очаквания от хората. Първото, което ще направим в началото на следващата седмица е да освободим двамата вицепрезиденти Йордан Лечкoв и Емил Кoстадинов, както и в.и.д. президент Михаил Касабoв“, заяви Иванов пред БНТ.

„Ще направим проверка на всички служители, които са с трудови договор, за да видим кой се е справил през годините. Ще започнем да изграждаме новата структура. Ще има и хора, които ще бъдат освободени, но ще пипаме внимателно, защото първенството е в разгара си. Трябва да не правим грешни стъпки, докато първенството върви, а после ще направим големите промени през юни“, добави Гонзо.

Кoнгрес се направи да влязат нови хора с нови идеи в БФC, които са гладни за успехи. Винаги младостта и опитът да важни. Не говорим дали са млади и стари – трябва да са кадърни. Смятам, че много от кандидат-президентите ще бъдат полезни в структурите на БФC. Трябва да структурираме футболния съюз и Изпълнителния комитет, който ще се събере, след като се прибере националния отбор“, коментира Георги Иванов.

„За да направим всички неща, които сме планирали – трябва да върнем доверието на държавата и феновете. Всеки от вице-президентите и Изпълкoма ще отговарят за нещо. Трябва да работим с държавата, защото без нейна подкрепа няма да успеем да се справим“, заяви президентът на БФC.

„Ще бъда най-големият си критик. Искам да върнем доверието на хората. Ако го направим, смятам, че ще успеем да върнем и доверието на държавата към институцията БФC“, призна Иванов.

„Ако не харесват личността Георги Иванов, тя е различна от президентът Георги Иванов. Искам да върнем футбола на това място, на което трябва да бъде. Целта е да направим хората да се гордеят с националния отбор на България. Ние започваме от първия ден, не знам за колко време ще успеем да променим БФC. Правилният начин е да останат всички кадърни хора в БФC“, разкри още Гонзо.

„Трябва да съжаляваме, че нито един човек от екипа на Димитър Бербатов не влезе в Изпълкoма. Те се притесняват, че им дадохме 1 място, но дори и един човек може да дава идеи и да бъде достатъчно полезен. Трябва да съжаляваме…“, призна Георги Иванов.

„Ние с Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров сме били приятели. Можем само да съжаляваме, че нито един от тях не пожела да влезе в Изпълкoма. Те ми показаха страхотно уважение“, каза още той.

„Ние ще направим стъпки тогава, когато се събере Изпълнителния комитет. Изпълкoмът ще бъде водещият орган, който ще взима решенията. Не трябва да казва кой е вице-президент, защото няма аз да го определя, а Изпълкoма. Ще има екипи, които ще работят. Това е само една идея, която имам“, заяви президентът на БФC.

„Имал съм няколко пъти разговор с Атанас Караиванов. В момента професионалната лига не може да поеме първенството, защото това е бягане от отговорност. Това ще се направи плавно и ще се случи до 2 години, със сигурност в мандата. Всичко, което трябва да правим е с цел развитие и трябва да бъде премисляно“, заяви Георги Иванов.

„Всеки един кандидат-президент имаше програма, която е достойна за уважение. Аз съм обяснил, когато ходих на среща с клубовете. Ангажименти няма да поемам към нито един. И тези, които са гласували за мен и тези, които не са гласували за мен – ще бъдат равнопоставени, защото съм президент на всички. Не клубовете да работят за мен – аз ще работя за тях. Ще направим всичко, което е възможно по силите ни“, каза още той.

„Изключените клубове си гласуват в следващия Кoнгрес точка за връщане на клубовете в БФC. Има отчетни Кoнгреси, които са всяка година, там може да се случи. Аз не мога да взимам еднолични решения. Един Кoнгрес струва ужасно много средства, но на следващия ще има точка за връщане на клубовете към системата на БФC. Не мога да нося отговорности за предишното ръководство. Никога няма да говоря против досегашното ръководство, но ние тръгваме по нов път“, коментира Георги Иванов.

“Обещавам на феновете честност, прозрачност и много работа“, завърши президентът на БФC.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX