0

Л евски се издъни за втори път от началото на сезона като домакин. „Сините“ не успяха да победят Крумовград – 0:0. И така сами се спънаха в преследването на първите 3 места в класирането. Разбира се, първото от тях изглежда повече от илюзорно, но с останалите две е свързана надеждата за директна промоция в Европа.

В случай, че се получи изненада в турнира за Купата на България и някой от аутсайдерите ликува с нея. Освен това „сините“ позволиха за втори път в историята си новак да се хвали, че е тръгнал в елита без да преклони глава пред тях. Дали наистина обаче тимът от „Герена“ е такъв гранд, какъвто е в очите на своите фенове, специалистите и съперниците си? Ако погледнем един много важен показател, какъвто са картоните, то там се забелязва интересна тенденция.

Левски може да играе атрактивен футбол, да се опитва да владее топката и да притиска съперниците си, но е абонат за първи жълт картон в двубоите си. Статистиката показва, че в изиграните досега мачове това се е случило в 14 от случаите! А в 8 от тях „сините“ са били санкционирани още до 30-ата минута. Редовната жертва на „стриктността“ на съдиите е Асен Митков. Четири пъти един от основните халфове на Левски е бил принуждаван да бъде по-внимателен рано-рано. Така се случи и в неделя, когато бе санкциониран още в 18-ата минута.

Целия материал и любопитна статистика четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"