0

"Горд съм, че съм част от Лудогорец. Бе много важно да започнем с три точки. Това не бе лесен мач. Все още се запознавам с българския футбол. През последните два дни тренирахме някои неща, които исках да видя в мача. Ще вървим стъпка по стъпка, за да имаме повече контрол над играта. Щастлив съм от победата и поздравявам отбора. Сега започваме да се готвим за мача с Виктория Пилзен. Искам да виждам в мачовете това, което тренираме. Искам да тренираме като шампиони и да имаме дисциплина. Ако играеш с 50 процента, не можеш да победиш никого. Ботев Враца днес се бореха за всяка топка. Те имат някои много високи играчи, но ние бяхме концентрирани, което ми хареса", заяви новият треньор на Лудогорец Игор Йовичевич след дебютната си победа с 2:0 над Ботев Враца.

"Искам да подобря движението ни по терена, както и работата ни с топка в крака. Трябва да имаме търпение, когато владеем топката. Още е рано да правим големи корекции, но ще работим във всяка една насока. Във футбола трябва да си готов за всеки мач. Имаме достатъчно футболисти и ще правим ротации. Мисля, че ще се представим добре. Трябва да мечтаем за големи неща. Двубоите в Европа винаги са много трудни. В Европа има мачове, в които се налага да страдаш, но трябва да можеш да намериш варианта как да победиш във всяка ситуация. Имам опит в такива мачове и не трябва да правим грешки, ако искаме да ги печелим", добави още хърватинът.

"Доволен съм от начина, по който играхме. Разбира се, като индивидуална класа няма как да се сравняваме с тях. Но предвид ситуацията в нашия отбор, мисля, че направихме добър мач. Днес отношението ни бе различно и показахме срещу един много силен отбор, че и ние можем да тичаме и да се борим. В живота и футбола всеки ден е предизвикателство. Трябва да можем да се хванем за нещо. Надявам се момчетата да са ме разбрали много добре", пък каза треньорът на Ботев Враца Христо Янев.

Бившият наставник на ЦСКА бе помолен да коментира и начина, по който изглежда Лудогорец в първия си мач под ръководството на Игор Йовичевич. Преди броени дни хърватинът замени на поста Захари Сираков, който бе временен вариант след напускането на Георги Дерменджиев.

"Захари Сираков се справяше превъзходно. Не мисля, че Лудогорец днес игра по-добре. За всичко, което те правеха, ние бяхме готови. Дребни детайли ни лишиха от това да постигнем резултат, който е добър за нас. Днес на терена имахме десетина българи - перспективни момчета, които са бъдещето на родния футбол. Това са целите, поставени ми от ръководството - да ги развивам. Правим всичко възможно да подобрим условията за футбол във Враца. Много ми се искаше днес да бяхме играли във Враца, тогава изискванията ни щяха да бъдат съвсем различни към отбора", изтъкна Янев.