0

"Много е разочароващо, такива мачове трудно се преглъщат след като трябва да разгромиш противника, а накрая губиш две точки", коментира старши треньорът на Черно море Илиан Илиев след равенството 1:1 при гостуването на Хебър в Пазарджик в двубой от 17-ия кръг на футболната Първа лига.

"Съжалявам най-много за усилията на футболистите. Бяхме по-добрият отбор във всяка ситуация, футболистите бяха изключително концентрирани и съжалявам най-много за тях, че изпуснахме две точ, вместо да си тръгнем с убедителен резултат. Това ни е стара слабост да не можем да затваряме мачовете", добави Илиев пред телевизия Diema Sport.

"Ние и през първото полувреме имахме две ситуации, при които наш играч излизаше сам срещу вратаря. Показахме малко неувереност пред гола, но го има и това във футбола. За нещастие ни се падна за нас", каза още Илиан Илиев.

Попитан за ситуацията около националния отбор по футбол и предстоящото домакинство на Унгария, селекционерът на представителния тим на България заяви:
"В момента мислех само за нашите мачове на Черно море, футболистите ги изиграха добре. Пак повтарям, че резултатът днес е разочароващ предвид усилията и играта на отбора.

Естествено, че това, което се случва няма как да не влияе на нас и всички в България, а не само на нас. 

Надявам се скоро да се знае къде, как и да започнем нормално да се настройваме за мача. В такава ситуация, в която се намира националният отбор, да играеш без помощта на публиката или да се създаде ситуация около стадиона, ще бъде неприятно."

Треньорът на Хебър Любослав Пенев заяви, че е доволен от характера на неговите момчета, но не и от грешките през първото полувреме срещу Черно море.
"Поздравявам момчетата още веднъж. Показаха характер, докато съдията свири последния сигнал", бяха първите думи на Любо Пенев.

"На почивката казах на отбора, че допуска твърде много технически брак. Това създаваше предпоставки за отбор от високо ниво като Черно море да е опасен пред вратата ни. Аз приемам, че може да има брак, но в този мач бе прекалено", уточни треньорът.

"Горд съм с отбора, бележи прогрес. Нещата не стават изведнъж, а постепенно. Но вървим напред. 
Доволен съм от Георги Николов, стара се много, но е загубил и ритъм, тъй като не бе играл в последните 3-4 мача", завърши Любослав Пенев.

Източник: БТА