0

Т реньорът на Черно море Илиан Илиев коментира пред вестник „Мач Телеграф“ дали е изненадан от анонсирания вече трансфер на Евгений Сердюк в ЦСКА 1948

„Не съм изненадан, тъй като за него имаше интерес от доста клубове. Ръководствата са се срещнали и са се разбрали, защото, доколкото знам, трансферът ще се случи. Нашата работа е да намерим варианти вътре в тима или евентуално с някой нов да компенсираме и. Иса тренира с нас, както знаете, и също е опция пред нас“, каза Илиев.

На въпрос какви са приоритетите пред тима му до паузата за националните отбори, един от най-добрите ни специалисти отговори: „Тежки мачове има. Надявам се Цецо Панов да се върне по-бързо, защото с Дани Димов е ясно, че възстановяването ще отнеме повече време. Опциите в защита не са много големи. Със Септември ще е трудно, играят и атакуващо и ще е нужно да сме концентрирани да не пускаме лесно голове, както стана срещу Лудогорец, когато загубихме психологическото предимство от изравняването.

После имаме мач с Хебър, който е труден за побеждаване съперник. В този мач ще трябва да се справяме и с нещо може би невиждано по нашите ширини. С Лудогорец играхме на 32 градуса в 18.00 часа, а сега мачът ни с Хебър е насрочен за 15.30. Не вярвам да има първенство в Европа, в което да има толкова ранен начален час през летния период. Подадохме молба до СТК още на 18 август, тъй като в неделя на 11-и има три мача, а в събота на 10-и само един български мач.

Логично ми се струва да бъде преместен един мач и да се промени този начален час. Вече втора седмица обаче нямаме отговор от Спортно-техническата комисия, която за други отбори реагираше изключително навременно, а при нас не е така. Използвам случая да отправя апел молба към новоизбрания шеф на Професионалната лига да се опита да си изпълнява функциите, за които е избран. Това означава да защитава правата на клубовете. Но пък от друга страна мисля, че това трудно ще се случи, тъй като до скоро Наско Караиванов бе от другата страна на барикадата – във фирмата, държаща телевизионните права. Добре е да защитава клубовете, а не да се крие. За мен честно казано е неразбираемо защо бе избран.“