0

С ВАР видяхме, че в България нещата нещо закуцаха. След първите шест месеца, когато помогна на футбола, след това ВАР се изроди в България. Това заяви треньорът на Черно море Илиан Илиев след като отборът му падна 0:2 вкъщи от ЦСКА-София в последния кръг за годината в Първа лига.

„Претенции можем да имаме когато Исмаил Иса беше хванат с две ръце при едно центриране, но те въобще не спряха да го гледат, така че продължаваме напред“, изтъкна Илиев.

За мача той обобчи: „Много битка, малко футбол особено от наша страна. Срещу ЦСКА, който е агресивен отбор, мисля, че отговорихме. Стана малко по-приятен мач от предишния с Левски.

Не можахме хубаво да създадем ситуации, но точно в момента, когато и ние имахме някои опасни влизания към тяхната врата направихме тази детинска грешка за опитен отбор – да останеш с човек по-малко заради контузия и да пратиш Николай Златев като ляв защитник срещу двама души. 

Отбори с такива футболисти наказват и най-малкото невнимание, както стана с втория гол, така че като борба и желание го показахме, като футбол не толкова.“

Илиан Илиев изрази удовлетворение, че първенството спира. „За Купата ни предстои първо един мач, после, ако поведението ни е такова не съм сигурен, че ще има втори. Хубавото в цялата ситуация, ако кажем, че има нещо хубаво е, че първенството спира. Ще имаме горе-долу две седмици да се организираме, за да може да покажем друго лице в следващия мач първо и евентуално, ако продължим във втория. 

Колегата му от ЦСКА-София Саша Илич не можеше да се нахвали от своите. „Първо мисля, че днес изиграхме един изключително добър мач срещу един много дисциплиниран отбор, който рядко получава голове, и противник срещу когото е много трудно да се играе, особено на негов терен. 

Мисля, че контролирахме целия мач и заслужено спечелихме. 

Със сигурност това беше едно от добрите ни гостувания, играхме по-добре в сравнение с Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, но има мачове, в които не играеш добре, но е важно по някакъв начин да успееш да спечелиш. 

Много важна победа за нас и ЦСКА трябва да се стреми във всеки мач, независимо с кого играе, да печели.

След две седмици имаме още два мача за Купата, ще се опитаме да се подготвим максимално добре за тях и да ги спечелим и след това отиваме на заслужена почивка. 

Бяхме изключително тактически дисциплинирани и не позволихме на отбора на Черно море да развие своята игра и ние контролирахме целия мач на практика. Мисля, че имаха едно или две полуположения през втората част и това е заслуга на моите играчи."