0

И лиан Илиев вероятно ще напусне националния отбор след края на мачовете от Лигата на нациите – на 15 ноември (петък) гостуваме на Люксембург, а на 18 ноември (понеделник) приемаме Беларус на „Колежа“. Това може да се окаже и последният му двубой начело на родината, конкретизира „Мач Телеграф”.

В новия си брой най-големият спортен вестник у нас подлага селекционера на унищожителна критика след резила 0:5 от Северна Ирландия в Белфаст.

„Вятърът от река Лаган издуха напълно пясъчната кула, градена около година от Илиан Илиев! 0:5, което е може би най-срамният резултат в историята на националния отбор!

Дъно, абсолютно дъно. И за този резултат виновен е само един човек – селекционерът. Никой друг! Причините за позора не са дълбоки, а са видни за всички!

Тръгнахме да побеждаваме Северна Ирландия с двама футболисти на Черно море – Живко Атанасов и Виктор Попов, един от Крумовград – Серкан Юсеин, резервата в 12-ия ЦСКА Християн Петров и човекът с нулев принос за националния отбор – Мартин Минчев, отново чедо на „моряците“.

„7 милиона човека имат 7 милиона състава“, заяви след странните повиквателни Илиан Илиев. И е прав! Всички 7 милиона състава щяха да са по-добри от този на селекционера! Пълен потрес и резултатът е очакван.

Причините  за този регрес в играта на националния отбор в последната сесия се дължат само на г-н Илиев. Той отрови обстановката със скандалните повиквателни – четири резерви от ЦСКА, един от които неговият син Илиан-младши. Забрави българите от Лудогорец и Левски, с изключение на Чочев и Алекс Колев, не повика нито един футболист от третия Ботев Пд и от четвъртия Спартак Вн.

Тоест на „Уиндзор Парк“ той не пусна като титуляр нито един представител от Топ 4 на Първа лига – Лудогорец, Левски, Ботев Пд и Спартак Вн. Всичко това е много тъжно и развали ореола, който се беше създал около Илиан Илиев”, пише „Мач Телеграф”.

 

Ехо след разгрома – в днешния брой на „Мач Телеграф”