0

О тборите от Първа лига комплектоват усилено съставите си преди подновяването на първенството. 

Ботев Враца привлече като свободен агент опитното 32-годишно крило Момчил Цветанов, което има две титли на България с Литекс Ловеч, а също така е печелил и купата на страната общо шест пъти в кариерата си с четири различни отбора (Литекс, Локомотив Пловдив, ЦСКА, Славия).

Роденият в Плевен футболист е играл последователно в Спартак Плевен, Литекс, Ботев Пловдив, ЦСКА, Верея, Стал Миелец, Славия, Локомотив Пловдив, Гангуон от Република Корея, а за последно носи екипа на Анагениси Кардицас от Гърция и от 2023 година е свободен агент.

Пирин (Благоевград) обяви на официалната си страница във Фейсбук, че се разделя по взаимно съгласие със Станислав Костов, син на бившия играч на Пирин от началото на 80-те години Йордан Костов, също нападател.
З1-годишният футболист по всяка вероятност ще подсили Локомотив София. Преговорите му със столичния клуб са минали бързо и договорката ще бъде официализирана в следващите дни. Вчера към формацията на треньора Станислав Костов се присъедини още един опитен играч – халфът Мартин Райнов, а преди това бяха взети двама чужденци: вратарят Бубакар Гай идва от германския Рьодингхаузен, а левият бранител Бруно Франко пристигна от Спартак (Плевен).

Арда Кърджали спазари халфа Лъчезар Котев за предпоследния в руската Висша лига Химки, според БТА, която се позовава на близък до сделката източник.

Котев вече е напуснал лагера на Арда и е заминал за Турция, където ще премине медицински тестове в тима на ФК Химки.

Едва след това ще бъде обявен официално и трансферът му от Кърджали в предпоследния в руската Висша лига. Най-вероятно договорът ще бъде за две години и половина, но не е ясно дали ще се включи клауза за прекратяването му при изпадане на отбора на Химки във второто ниво и при какви условия.

Арда намери нов отбор и на един от младите си таланти. атакуващият полузащитник Слав Петков, роден през 2002-а година, ще играе през пролетта като преотстъпен във втородивизионния Спортист (Своге). Петков вече направи първа тренировка със свогенци и ще бъде картотекиран за пролетния дял.