0

П риятелският мач между ЦСКА и Залцбург бе прекратен 15-ина минути преди края при резултат 1:2 заради колабирал край тъчлинията човек. Привърженик на австрийския отбор падна от парапета на терена и щеше да удари вратаря на "червените" Густаво Бусато, който бе сменен малко преди инцидента.

След като близо 15 минути и двата лекарски щаба оказваха помощ на пострадалия, съдийската тройка реши да сложи край на мача преждевременно и футболистите на двата тима се поздравиха и се прибраха. Състоянието на пострадали е тежко.

Медицински хеликоптер дойде да вземе вземе човека, а зрителите бяха помолени да напуснат терена.

Станислав Шопов откри резултата в 28-ата минута, след като опита центриране от фал. Десетина минути след това хърватският талант Роко Симич изравни с глава от около метър разстояние. Жуниор Адаму пък донесе обрата за австрийците в 52-ата минута.

В същото време се разбра, че левият защитник от Нидерландия Брадли де Нойер, който до момента бе футболист на Фарул Констанца, ще се присъедини към „червените“. 

Според специализирания сайт transfermarkt цената на 24-годишния футболист е 1,5 милиона евро.

Де Нойер е от школата на Дордрехт, като през 2017 година преминава в Румъния. Той е играл под наем и в украинския Ворскла Полтава, има 135 мача и 1 гол за Фарул. Може да играе и като централен защитник.

Нидерландецът трябва да замени съименника си Брадли Мазику, който напусна като свободен агент след края на миналия сезон.