0

Ю ношата на Левски и бивш футболист на Лудогорец Тихомир Димитров (4 мача за първия отбор и 108 мача за втория отбор), е станал жертва на брутална измама. За това сигнализира самият той пред „Мач Телеграф“. 

„Бях измамен от футболни агенти! Държах да отида в чужбина, да пробвам, защото усещах, че имам нивото да бъда там. Аз играех в Спортист Своге. В последния момент на зимния трансферен прозорец дойде оферта от  Кастровилари от италианската Серия Д и аз съгласих да отида“, започва разказът си Димитров, който е бивш национал на България до 17 и 19 години. „Първите дни всички изглеждаше нормално. Дадоха ми обаче договор само на италиански език. Това ме усъмни, и аз го изпратих на моя човек да го видим. Каза ми: „Подписвай!“. Подписах, но нищо – нито заплати, нито никакви пари. Чрез наш близък семеен приятел стигнахме до много силен български спортен адвокат и сега сме завели дело срещу този клуб. За половин година взех 500 евро, и то към края, за да мога да се прибера. Приятели и близки ми пращаха пари, за да живея нормално. Живеех в квартира с мухъл, без телевизия, без интернет“, продължава покъртителния си разказ 24-годишният талант, който е прекарал 9 години в школата на Левски.

Това са условията, при които е живял Тихомир Димитров

 Това са условията, при които е живял Тихомир Димитров

„Близките ми казваха да се върна, но реших, че вече се адаптирам и знаех, че ако се върна, няма къде да играя. Заради това стиснах зъби и записах 9 от общо около 15 мача. Само да ви кажа, че сега лятото тази история започна наново. Казаха ми, че ще ми намерят отбор и да бъда спокоен. Това обаче не се случваше. И дойде накрая една оферта, когато вече българското първенство беше започнало. Имах едно условия, но аз исках да бъдат различни – да ми вдигнат заплатата с 200 евро на месец отгоре на това, което ми предлагат. Заради тяхното забавяне пропуснах други възможности в България. Те ме попитаха най-нагло: „За какво са ти тези пари, като си живял по този начин преди това“. Помолих ги да отида с баща ми, за да видим къде ще живея. Те отказаха. Казах им, че след като в 40 000-хиляден град няма къде да спи баща ми, няма как да подпиша. Много си изпатих от цялата история и сега се опитвам да си спася кариерата“, заяви Димитров пред „Мач Телеграф“. „Отделно имаше една комисионна 1000 евро. Тя трябваше да е от клуба към въпросния човек. На мъжка дума и доверие ние ги дадохме тези пари. Явно всички са в схемата“, добави разочарованият футболист.

„Искам да изпратя едно съобшение на по-младите футболисти, да бъдат внимателни, да не мислят, че всичко е точно и да не бързат. Да не се доверяват толкова лесно. Всеки може да обещае нещо и да не го изпълни“, завърши Димитров.

В момента централният защитник поддържа форма с Рилски спортист, но желае да продължи кариерата си в отбор от Първа или Втора лига.