0

С тарши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев изрази задоволство от победата с 2:1 над Спартак Варна, която класира тима му за полуфиналите в турнира за Купата на България.

Бившият национален селекционер обаче остана критичен към пропуските, които направиха футболистите на разградския тим пред вратата на съперника.

[gallery]11742[/gallery]

"До голяма степен съм доволен от мача. През първото полувреме имахме 6-7 ситуации, но вкарахме в тази, в която най-малко миришеше на гол. 

Освен това допускахме ситуации пред нашата врата твърде лесно. Явно разчитахме, че съперникът сам ще свърши нашата работа", коментира Петев в ефира на „Диема Спорт“.

"През второто полувреме коригирахме нещата, не дадохме шансове на съперника и с един чудесен гол на Мануел Шоу спечелихме. 

Преди мача говорихме, че не можем да подценяваме нито един мач. Доволен съм от положенията, които създадохме, но не и от това, че не ги реализирахме. 

Беше очаквано Спартак да се прибере, особено след почивката, така че трябваше да вкараме положенията, които ще ни се открият", добави той.

"През последните дни всички в тима тренираха с много голям ентусиазъм, което мен ме радва.

Ако всички дават всичко от себе си, неминуемо резултатите ще дойдат. 

Надявам се Кирил Десподов да е на разположение за следващия мач. Тодор Неделев има болки в прасеца от няколко месеца. 

Но ние имаме достатъчно футболисти и всеки ще получи шанс. 

За мен е най-важно всеки играч да покаже, че заслужава това доверие. За нас купата е толкова важна, колкото и първенството. 

Нямам предпочитан съперник за полуфиналите, това е жребий", завърши Ивайло Петев, цитиран от БТА.