0

В ременният наставник на Спартак Варна Иван Цветанов бе много доволен от играта на своя тим срещу Левски в дербито на кръга, което завърши при резултат 0:0.

„Благодаря на ръководството, че ми даде тази възможност да преживея тази тръпка да водя отбора пред препълнен стадион. Един равностоен мач, в който двата отбора имаха ситуации да спечелят. Показахме, че можем да играем футбол. Имахме трудности при статичните положения заради добрата игра и ръста на противниковия отбор.

И двамата нападатели на Левски показаха, че имат не само физическа мощ, но и ще създават много проблеми на противниковите защитни. Аз съм доволен, че нашите бранители се справиха и не допуснаха гол.

Първият ден забелязах, че има минорно настроение, което е нормално, тъй като бързо се случиха нещата с напускането на бившия треньор Александър Томаш. След разговор със собственика усмивката се върна на техните лица и днес показахме, че са добър отбор”, сподели Цветанов.

Специалистът отдаде заслуженото на своя помощник Михаил Цоков, който бе в щаба на Александър Томаш, но реши да продължи работа в Спартак.

„Искам да благодаря на Михаил Цоков, който свърши доста работа. Той беше в екипа на Томаш и той е в основата на доброто представяне на нашия отбор днес. Той е човек, който е бил в щаба, знае какво е говорено, знае как да ги успокои. Аз и през седмицата казах. Аз съм човек, който иска да има правила. Аз нямам Про лиценз и се чувствам по-полезен в детско-юношеския футбол”, каза още той.

Предводителят на Левски Станислав Генчев остана доволен от старанието на футболистите си след нулевото равенство срещу Спартак Варна. Генчев акцентира, че проблемите пред отбора в съботния двубой са свързани само с атакуващата част, след като тимът не е успял да вкара попадения.

„Когато искаме да спечелим, най-важното е да вкараме гол. Това ни липсваше. Имаше положения, които създадохме, но не успяхме да реализираме и така мачът завърши наравно. Там, където бяхме най-силни – вкарването на голове, не ни се получава във второ поредно гостуване“, заяви Станислав Генчев.

„Не е лошо партньорството на тримата напред. Ясно е, че като не са играли заедно, ще има проблем със синхрона. Бала играе на нова позиция, но днес не успяхме да вкараме, за което съжаляваме. Относно старанието на отбора днес нямам забележки. Момчетата се стараха до последно, което е похвално. Липсваше ни точното подаване и последния удар, което не е малко. Усилията, които се полагат, рано или късно се награждават“, каза още треньорът на Левски.