0

И велин Попов, един най-силните български футболисти в последните години, 3-кратен победител в анкетата Футболист №1 на България (2015, 2016, 2017 г.), запази най-важното – своите човешки качества, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Въпреки своята визитка и статус, Попето отговори на въпроса на „МачКаст“ „Кое е детето на снимката?“ - в случая Лука Модрич. Той написа коментар в нашия профил в „Инстаграм“, а при изтегления жребий от урната бе извадено именно неговото име. Веднага се свързахме с Ивелин чрез пресаташето на Левски Ивайло Йовчев, който осигури среща със звездата, като преди това му подарихме нашата фланелка. След което Попето направи подарък на читателите на „Мач Телеграф“ - специално интервю.

- Ивелине, започнахте сезона със загуба, но след това победихте Ботев Пд. Каква ще е целта на Левски през този сезон?

- Очаквам да постигнем целите си и да завършим сезона с трофей. Пред Левски винаги целите са високи и трябва да демонстрираме това на терена. Това ни държи на високо ниво и заради това нашият клуб е най-големият в България. Моите лични амбиции са огромни, на нашите фенове – също. Те ще бъдат много щастливи, ако спечелим трофей през този сезон.

- Как виждаш битката за титлата? Може би през този сезон тя няма да бъде само с два коня?

- След първите изиграни мачове не виждам изявен фаворит. Аз по принцип обаче гледам само нашия клуб. Битката за титлата ще е между 4-5 отбора, които бяха в челото и миналата година. Не очаквам големи изненади, както например Лестър преди години в Англия?

- Възможно ли е подобно чудо в България?

- Не, че е невъзможно. По-скоро е много сложно и граничи с фантазиите. Както казах, титлата ще се реши между 4-5 отбора.

- Започвате своето евроучастие срещу северномакедонския Шкупи. Какви са вашите амбиции в Лигата на конференциите?

- Целта е ако може да се доберем до групите. Казах го и преди месец – отборът ни като потенциал и качества е много силен. Запазихме си състава, който е граден година и половина. Сега целта е попадане в групите на Лигата на конференциите. Там и финансирането е съвсем друго. За мен истинските мачове са в Европа. 

- Какво се промени с новия треньор Николай Костов? Той вече обяви, че искате да доминирате в мачовете и да притежавате топката.

- Това се видя още в първия мач срещу ЦСКА 1948. Без да омаловажавам и подценявам тяхната селекция, но те имаха 3 удара към нашата врата, като и трите бяха от статични положения. От игра не ни създадоха нищо. През цялото време владеехме инициативата и може би това статично положение в края, от което те направиха 2:1, ни изигра лоша шега. Вътре на терена във всеки момент се усещаше, че ще вкараме гол. Просто не се получи. От футбола, който практикуваме към момента, мисля че има още какво да надграждаме и да се напасваме към изискванията на треньора. Направим ли го, това ще започне да дава резултати. 

- За финал какво би казал на феновете на Левски?

- Подкрепяйте отбора, както винаги сте го правили. Нашата сила е в единството. Всички знаем в какво състояние е клубът и ние – футболисти, хора от отбора, сме благодарни за това, което правите за нас и за любимия клуб.