0

Т имът на Берое е най-евтиният отбор в Първа лига, показват данните на авторитетния сайт transfermarkt. Зелените от Стара Загора са оценени на 3, 27 милиона евро, което го прави не само най-евтиния в България, но и един от най-евтините в цяла Европа. За сравнение, шампионът Лудогорец е повече от десет пъти по-скъп – близо 40 милиона евро, показва проверка на "Мач Телеграф".

Причината Берое да е на дъното в тази класация е нивото на футболистите, привлечени през лятото от новото ръководство. В състава пристигнаха 11 аржентинци, почти всичките без никаква история зад гърба си. Единственото им предимство е, че все още са млади и имат пред себе си възможност да вдигнат цената си. Все пак Берое разполага със сравнително скъп футболист – Вини Трибуле. Неговата цена в момента е 750 000 евро и вероятно ще бъде продаден, ако не през зимната пауза, то със сигурност през лятото. Както е известно, интерес към камерунеца с френски паспорт има от страна на Левски. В състава на старозагорци има четирима играчи, които практически не струват нищо – едва 10 000 евро. Всички те обача са юноши на клуба. Други четирима са оценени едва на 25 000 евро. Те са привлечени именно от новите собственици на клуба и са южноамериканци.

Най-скъпият отбор у нас, разбира се, е Лудогорец. Сумарно, неговите футболисти са оценени на 39, 85 милиона евро. След него в класацията е Левски с 22, 68 милиона, а трети ЦСКА – 21, 18 милиона евро.