0

И зборният конгрес на Българският футболен съюз, който трябваше да се проведе на 18 март, няма да се проведе. 
Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на родната централа.
Борислав Михайлов изтъкна като мотив делата, които се водят срещу БФС от опозицията в лицето на Димитър Бербатов, а съдът все още не се е произнесъл по тях. 

Михайлов е категоричен, че няма да допусне война в родната футболна централа. Той разкри, че са приети нова стратегия и бюджет от 19 милиона лева. Бившият вратар на националния отбор е категоричен, че няма причина предстоящият през март конгрес да бъде изборен. 

"Не съм опитвал да вкарвам напрежение във футбола. То се вкарва от група хора, които искат да вземат властта в БФС. Ще се опитам да избегна рязкото влизане на съдебни хватки и дела във футбола. Работим по закон. Става дума за подписка конгрес върху конгреса, а това няма аналог по света. Никой не бяга от конгрес. Имаме бюджет за тази година, имаме програма за четири години. Който вкарва футбола и БФС в този "параграф 22", не е Боби Михайлов. Съдът винаги може да излезе с решение, не знаем какво ще бъде то. Война във футбола и БФС няма да допусна. Не съм виновен за тези дела. Трудно се работи. Имаме бюджет, доста добър, въпреки пандемията и кризата.

Стратегията е готова, заедно с УЕФА. Няма да я дам, за да не ми я откраднат другите. Няма повод конгресът да е изборен, преди четири месеца конгресът беше изборен. Мандатът не се прекратява, защото на някой не му харесва. Трябва да има причина. Бюджетът е 19 милиона лева. Спонсорите са от миналата година, всички са с нови договори. Основните пари идват от УЕФА и ФИФА. В графата "общинска субсидия" пише нула. Работим ежедневно, въпреки натиска от всички страни", заяви Михайлов пред медиите.