0

Д ербито между Лудогорец и Левски чука на вратата, като е време за сравнения и анализи между двата тима. Днес ще погледнем бразилската връзка в двата отбора.

„Орлите“ постигнаха най-големите си успехи, разбирайте двете си влизания в Шампионската лига, с голям брой бразилски футболисти в състава си. Дълги години архитект на играта на тима беше вездесъщия Марселиньо, подкрепян от своя сънародник Вандерсон и от изключително класния Жуниор Кайсара по бека. Именно те бяха с голям принос за първото влизане в Шампионската лига през 2014 г. Две години по-късно, когато „орлите“ стигнаха до Лигата на богатите, отново главни действащи лица бяха Марселиньо и Вандерсон, но вече в тима бяха Джонатан Кафу, Сисиньо и Натанаел. Други големи бразилци.

В един момент се стигна до там, че в Разград имаха 11 бразилеца едновременно, плюс вратар, в лицето на Ренан. Постепенно обаче линията се промени. Каули беше голям играч, Игор Тиаго – още по-голям. И сега има бразилци в отбора, но тяхната роля вече не е толкова значима. Дори към днешна дата нито един от бразилците няма запазена титулярна позиция в състава на Георги Дерменджиев. В почти всеки мач играят Педро Нареси, Кайо Видал, Рик Джонатан и Руан, но нито един от тях към момента не е величина в състава. Като резерва напоследък влиза и Раи Насименто, но неговата роля е изключително периферна.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"